Längst upp på Romeleåsen!

 

Trolleberg uppodlades och byggdes 1925 av Alfred och Betty Andersson. Paret erhöll Hushållningssällskapets 1:a pris för odlingen och premierades med 1:a pris för välskött jordbruk. Verket utgjorde den största nyodlingen på så kort tid i Skåne.

    Namnet kommer från Trollebergs Gods i Värpinge som ursprungligen ägde marken och drev ett sågverk här. Detta sågverk blev sedermera omvandlat till en dansbana(!) som det numera tyvärr inte ens finns några rester kvar av.

    Granne med Trolleberg ligger Stjärne- klint, den högsta punkten i Veberöds socken. Här lär två snapphanar ha mött sitt föga avundsvärda öde genom hängning.

 

Välkommen till Trolleberg!


Trolleberg ramlade över oss en sen augustihelg 2001. Vi hade inga planer på att flytta men tänkte fördriva en söndag med att titta på en gård som var så trevligt beskriven i en annons. Från att vi stigit in på innergården tills vi bestämt oss för att flytta hit tog det hela 4 minuter. Husaffärer skall man ju noga överväga...

      Sedan dess har vi renoverat och byggt om och byggt ut och pysslat lite i största allmänhet. Snart är vi kanske klara, dvs om det inte kommer någon ny god idé seglande förbi.

      Vid ett tillfälle gästades vi av några goda vänner. De tyckte att det nästan var ofint av oss att inte dela med oss av Trolleberg. Så nu gör vi det, välkommen in på vår hemsida och titta runt.

Känner du att du vill ha mer Trolleberg är du välkommen hit på Bed & Breakfast.


                                                                                                                                                Pia & Anders Petersson