jägarskola

 
 

Mitt uppe på Romeleåsen, nära Dörröd, ligger Trolleberg. Här finns skog och betesmark med ett rikt djurliv. Dovhjort, vildsvin, rådjur, räv, grävling och en och annan kronhjort hör till skogens fauna. Från dammen hörs ändernas tjattrande.


Det är i denna miljö som du kan utbilda dig till jägare. Allt det praktiska med vapenhantering och skytteträning sker på jaktmarken under jaktrealistiska former. Du lär dig skjuta både med hagel och kula. Vi letar efter djurens spår i naturen och bekantar oss med viltvårdsåtgärder och jaktformer.


Den teoretiska delen får du till livs genom diskussioner och arbetsuppgifter. För att klara jägarexamensprovet måste du ha god artkännedom, kunna lagar och regler och inte minst vilka krav som ställs på dig som jägare.


Hjärtligt välkommen


Trolleberg Jägarskola, Anders Petersson

Trolleberg, Dörröd 1101, 247 96 Veberöd

Tel. 0708-10 19 63


N55.58128 E13.49461

Mail: anders@trolleberg.se

Välkommen till

Trollebergs Jägarskola

Alternativ 1: Väg 11 Lund - Sjöbo.

I Veberöd tag väg 102 mot Skurup. Passera Dörröds by och när du ser skylten som visar mot ”Romeleåsens golfklubb” har du ganska exakt  700 meter kvar på väg 102 tills du ser en ensam amerikansk brevlåda på höger sida.

Alternativ 2: Väg E65 Malmö - Ystad.

I Skurup tag väg 102 mot Veberöd. Passera skylten ”Lunds kommun” och du har ca 900 meter kvar till den ensamma brevlådan, nu på vänster sida om vägen.


OBS! Gården syns inte från vägen!

Så här hittar du hit

Trolleberg ligger mitt uppe på Romeleåsen, strax söder om Dörröd.

– i naturlig jaktmiljö